08 February, 2015

Mermaid Almond Milk recipe!

This is officially the first recipe of 2O15 on my blog! I love creating easy-to-make recipes so that everyone can feast without having to spend a lot of money or time. There are different types of almond milk you can whip up at home, but today I'll be showing you how to make my mermaid almond milk creation! I gave it the name because 1. The Vegetarian Mermaid, and 2. It's smooth with a sweet (but not too sweet) taste. Let's get started! c:

TO MAKE MERMAID ALMOND MILK, YOU WILL NEED:
1 cup of almonds
2-4 cups of filtered (not tap) water
1 teaspoon of honey

INSTRUCTIONS:
1. Soak almonds in water for 12 hours. Rinse 3-4 times after 12 hours with a strainer.
2. Add the freshly rinsed almonds and filtered water into blender.
Tip: First add one cup of water and see if you like the consistency after it's blended.
3. Blend on low, then blend on high after a couple of seconds. Blend until pieces are small.
4. Remove almond milk from blender and strain into a pan in order to get rid of almond meat/skin.
5. Wash the blender and put almond milk back in; add honey. 
 6. Blend once more for a couple of seconds.
7. Pass through strainer again.
8. Serve into your favorite glass jar and store it in your fridge, or use some right away!
Tip: ALWAYS shake well before serving! You will quickly see the natural separation happen. :)


~The almond pulp can be used to make almond flour or a facial scrub/ mask. Just add honey!~

You can experiment afterward by making chocolate, banana, strawberry, or any other flavors with this almond milk. It'll only stay good for three to four days if kept in a really cold fridge, so enjoy while you have it! You can also place the milk in ice cube containers to preserve it longer! Let me know if you made some by sending your photos to any of my social media profiles listed below (and don't forget to follow!) c;
Make sure you use the hashtag: #MermaidAlmondMilk so I can see it. If enough people participate, I'll add all of the photos on a separate blog post. So help spread the word!

#MermaidAlmondMilk
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¡Receta para Leche Almendra de Sirena!
¡Este es oficialmente la primera receta en el blog del 2O15! Me encanta crear recetas fáciles para que todos puedan comer sin gastar mucho dinero o tiempo. Hay muchos tipos de leche almendra que pueden hacer en casa, ¡pero hoy les voy a enseñar como hacer mi creación de leche almendra de sirena! Le di ese nombre porque 1. Soy la sirena vegetariana, y 2. Es suave con un sabor dulce (pero no tan dulce). ¡Vamos a empezar! c:

PARA HACER LECHE ALMENDRA DE SIRENA, NECESITARÁS:
1 taza de almendras
2-4 tazas de agua filtrada
1 cucharada de miel

INSTRUCCIONES:
1. Remoja almendras en agua regular por 12 horas. Enjuaga almendras 3-4 veces después de las 12 horas.
2. Agrega las almendras recién lavadas y agua filtrada en la licuadora.
Consejo: Primero agrega una taza de agua y mira si te gusta la consistencia cuando todo se a mezclado.
3. Mezcla nivel bajo, luego en alto después de unos segundos. Mezcla hasta que pedazos estén pequeños.
4. Remueve de la licuadora y usa una coladora para separar la leche de la piel y carne almendra.
5. Lava la licuadora y mete la leche almendra de nuevo; agrega la miel.
 6. Mezcla una vez más por un poco de segundos.
7. Pasa por la coladora una vez más.
8. Sirve en tu jarra favorita ¡o utiliza alguna de la leche inmediato!
Consejo: ¡SIEMPRE agite la jarra bien antes de servir! Rápidamente miraras la separación natural suceder. :)


~¡La pulpa de almendra se puede utilizar para hacer harina de almendras o un exfoliante / máscara facial. Sólo tienes que añadir miel!~

Luego puedes experimentar como hacer leche de chocolate, plátano, fresa, y otros sabores con esta leche almendra. Soló quedará bueno para tres o cuatro días si esta en un refrigerador muy frío, ¡entonces disfrútalo mientras que lo tienes! También lo puedes preservar por mas tiempo si lo metes en cubitos para el hielo y los metes en el congelador. Déjame saber si haces esta receta por mandándome las fotos en mis redes sociales abajo ¡(no se te olvide a seguirme también)! c;
Asegúrate que uses el hashtag: #MermaidAlmondMilk para que yo los pueda mirar. Si suficiente personas participan, juntare todas las fotos para enseñarlas en el blog. ¡Así ayuden a difundir la palabra!

#MermaidAlmondMilk
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12 comments:

  1. Qué buena idea y seguro que con cereales está buenísima!
    Por cierto, te he nominado a un Tag en mi blog, puedes pasarte por mi blog para verlo!
    Un besito :)

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  2. That looks very interesting, I have never tried almond milk. I tried soya once and didn't like the taste much.
    Lynne x

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    Replies
    1. I used to drink soy milk, but I switched to almond about three years ago. It tastes much better. :)

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  3. que buena idea!! ademas seguro queesta buenisima
    desde ya soy tu nueva seguidora, estaria encantada si me siguieras tambien
    besos te espero en
    http://modabyanjara.blogspot.fr/

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  4. No conocía esta receta y me parece muy curioso, nunca me había preguntado cómo se podía hacer la leche de almendras.
    Un saludo :)

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    1. Es muy sabrosa y más saludable que la leche regular de vaca. :)

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  5. Holy moly! I have all of the ingredients at home! I'm going to make this tomorrow morning, although I haven't really enjoyed almond milk I have bought in stores >_< Thank you for this recipe :3

    -Maja

    majatheaztec.blogspot.com

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    Replies
    1. That would be awesome!! Let me know how it turns out.
      Store-bought almond milk makes my husband's stomach hurt, but this one doesn't affect him in any bad way. :)

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  6. I love almond milk, like, a lot. <3 And yes, I prefer making it at home, because buying the one with a packaging has two bad sides: more expensive + adding trash to the Earth. I used to add honey, but lately I have no problem with the plain one. :D

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    1. Awesome!
      It's always to be aware on what happens with those cartons after we finish. They are recycle, but I know that not everyone recycles.
      And I like it with or without honey too. :)

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